Uusimmat viestit
Kategorioista:
sivu 1123...seuraava »

Muunnossähköauto (Amperi) eCorolla2:n tarina päättyi tammikuussa 2011, projektiin osallistuneiden ja sitä seuranneiden näkökulmasta ikäänkuin kuin yhdellä iskulla. Todennäköisesti monia kysymyksiä jäi ilmaan, mitä oikeastaan tapahtui? eCorollan ja tapahtumien keskiössä toimineena koen velvollisuudekseni valottaa tapahtumien kulkua, vaikkakin aika tavalla jälkikäteen. Allekirjoittaneen sitoutuminen projektiin muodostui sen verran voimakkaaksi, että äkkipysähdyksen jälkeen oli vierähdettävä useita vuosia ennenkuin tapahtumiin sai palattua, pahoittelen viivettä.

Kaikesta eCorollan parissa yhdessä tehdystä muodostui joka tapauksessa ainutlaatuinen tieto-taito perintö, jonka olen jälkiprosessoinnissa omalta osaltani pyrkinyt kokoamaan mahdollisimman kattavasti. Toivomukseni on että eCorollan perintötieto saadaan jaettua julkiseksi vapaasti kaikkien käyttöön, joka oli avoimen lähdekoodin Sähköautot-Nyt! -yhteisön alkuperäinen tavoitekin.

TAUSTAA
Sähköautot – Nyt! -yhteisön ja eCorollan alkuvaiheet ovat tätä lukeville todennäköisesti jo tuttuja ja historiaa tuntemattomat voivat tutustua siihen netin kautta (http://www.sahkoautot.fi/, YouTube: eCorolla), keskityn tässä lähinnä eCorolla2:n viimeisten kuukausien tapahtumiin.

Vuonna 2010 tapahtuivat suurimmat harppaukset eCorollan teknisessä kehityksessä Tampereen Sähköajoneuvokeskuksessa (TSAK), mutta samalla myös projektin yleiset edellytykset alkoivat hiipua ja ajautua kohti umpikujaa. Ennätyshelteinen vuosi 2010 jääkin allekirjoittaneen aikakirjoihin yhtenä kovimmista ponnistuksista koskaan.

eCorolla2 saatiin hurjilla yhteistalkoilla synnytettyä keisarinleikkauksella syyskuussa ja onnistuttiin toimittamaan ajokunnossa esittelyyn Electric Motor Show 2010 messuille 10.-12.9. Se oli käännekohta, jonka myötä hyvällä onnella ja lisäresursseilla asiat olisivat saattaneet lähteä myös positiiviselle uralle. Seuraavasta, eCorolla3:sta, tulikin jo kirjallinen sitova tilaus. eC2:n avulla saatiin tuotekehitys ja konsepti valmisteltua ensimmäistä piensarjatuotantoa varten, varsin valmiina olivat jo suunnitelmat, alihankintaketju, toimittajaverkosto, rakennepiirustukset, dokumentointi, sapluunat, jigit, ym.

Valitettavasti kuitenkin loppuvuoden aikana vain yhä uusia toimintaa kuristavia ongelmia alkoi kasaantua mm. eCorollan tuotantoa ja myyntiä varten 2009 perustetulle Amperi Oy:lle. Päivittäinen 11 sähköajoneuvoasentajakurssilaisen ohjaaminen ja työnjohto samaan aikaan vei myös liian paljon allekirjoittaneen aikaa, vaikka juuri kurssilaisten työavulla toisaalta monia rakenteita saatiinkin tehtyä. Suunnittelu, tuotekehitys ja prototyö tapahtui iltaisin ja öisin keskeytyksettä. Siitä huolimatta aikarajat ylittyivät ja taloudellisetkin edellytykset hupenivat. Marras-joulukuussa taistelujen rintama laajeni nopeasti liian leveäksi ja vähäiset resurssit alkoivat ehtyä, vaikka uusia mahdollisuuksia olikin samalla avautumassa.

Joulukuussa 2010 DHL allekirjoitti Amperin kanssa aiesopimuksen MB Sprinter jakeluautojen muuntamisesta sähköisiksi. Samaan aikaan yhtiökumppanit Jukka ja Pekka halusivat irrottautua yhtiöstä, joka tapahtui joulukuun lopussa. Resurssikriisin keskellä käynnistin neuvottelut, jotka johtivat Amperin yhdistymiseen silloisen GreenMotorsin kanssa, mutta käytännössä vasta helmikuussa 2011, liian myöhään.

LOPPUHUIPENNUS – TAMMIKUU 2011
Sain eCorolla2:n rekisteriotteen pitkällisen taistelun jälkeen Virosta haltuuni 30.12.10, jonka jälkeen auton omistajuus asiapapereineen siirrettiin 14.1.11 virallisesti Tredealle, joka auton oli jo ostanutkin. eC2 oli kuitenkin edelleen Tampereen Sähköajoneuvokeskuksessa eli bussitehtaalla työn alla valmisteltavana.

Sähköajoneuvoasentajakurssi nro:2 päättyi 24.1.11 joten samalla loppui velvoite jatkuvaan miesten ohjaamiseen. Kurssilaisten poistuttua klo 15.15 istahdin bussitehtaan taukotilaan huokaisemaan. Silloin kävelivät sisään Tredean Electricity-Tampere liikkuu sähköllä –hankkeen molemmat silloiset projektipäälliköt ja käskivät minua luovuttamaan bussitehtaan avaimet sekä poistumaan välittömästi. Tyrmistyin. Kysyin syytä, mutta vastauksia ei annettu. Miesten käytös oli kuin salaman iskusta muuttunut kylmän töykeäksi. Hämmentyneenä annoin avaimet pois. Henkilökohtaisten varusteiden keräämiseen annettiin puoli tuntia aikaa, projektipäällikkö Ari Lounasrannan seuratessa varjona kannoillani.

Sain kerättyä vaatteeni, eväät ja ruokailuvälineeni ym. kasseihin ja minut saatettiin ulko-ovelle. Edelleen ymmälläni kysyin, että koska ja miten saan haettua hallista kaiken muun henkilökohtaisen ja Amperin omaisuuden; työkalut, laitteet, jigit, puolivalmisteet, tarvikkeet, raaka-aineet, dokumentit, asiakkaalle rakenteilla olevan eSupermoto sähkömoottoripyörän ym. Vastaus oli: ”Lähde menemään, kello on 16 ja meidän työaika loppui.” Heitettiin ulos.

Koko tapahtuma oli niin käsittämätön, äkillinen ja samalla loukkaava että menin hetkeksi lukkoon. Vasta autossa kun aloin selvitä tyrmistyksestä tajusin, että minun olisi pitänyt tuossa tilanteessa ryhtyä samalla mitalla puolustamaan omia, yritykseni ja yhteisön oikeuksia.

Vähitellen aloin sisäistää karun realiteetin että eCorolla2 on Tredean omaisuutta, he voivat tehdä sille mitä haluavat, eikä minulla tule olemaan sen pariin enää koskaan pääsyä. Kuten ei ilmeisesti Tampereen Sähköajoneuvokeskukseenkaan, joka oli Tredean hallinnoima. Sinä tilanteessa oma innostus, motivaatio ja usko oli pakko tukahduttaa ja antaa intohimoisen suhteen eCorollaan kuolla. Game over. Oli terveellisintä sulkea kaikki eCorollaan liittyvä kokonaan pois mielestä.

Samoin oli unohdettava myös Amperi-GreenMotorsin liiketoiminnan muuttaminen Vaajakoskelta Tampereen Sähköajoneuvokeskukseen, jota oli valmisteltu kuukauden verran. Siellä oli määrä varastoida, varustaa ja sieltä toimittaa ruohonleikkuurobotit, sähköskootterit, ym litium-akkukäyttöiset koneet sekä ryhtyä muuntamaan MB-eSprinter jakeluautoja DHL:lle, eCorollien lisäksi. Luonnollisesti yhteistyössä Sähköautot – Nyt! –yhteisön, Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredean, Tampereen alueen oppilaitosten ja Työvoimahallinnon kanssa, jota monikantayhteistyötä oli tehty jo vuosi. Mutta kaikki luukut suljettiin.

Noin viikon yrittämiseni jälkeen Tredean Electricity-Tampere liikkuu sähköllä –hankkeen vastaava projektipäällikkö Ari Lounasranta suostui vastaamaan kyselyihini ja myöntämään minulle pääsyn bussitehtaalle hakemaan Amperin ja oman omaisuuteni pois.

Pääsin sisään halliin 4.2.2011. Näky oli lohduton, eCorolla2 seisoi hallissa osiin purettuna. Kaikki muunnoksen komponentit ja rakenteet oli irrotettu ja kerätty pinoiksi, samoin kuin Sähköautot-Nyt! –teipatut konepelti ja etulokasuojat.

Katsellessani hiljaa tuota näkyä, ajattelin yhteisöä ja kaikkia niitä ihmisiä jotka olivat vuosien saatossa osallistuneet muunnoskonseptin ja eCorollan tekemiseen, suunnitteluun, viestintään, markkinointiin, rakentamiseen, ym., uhraten pyyteettömästi omaa aikaansa, osaamistaan ja rahaansakin. Ihmisiä, jotka asiaan sitoutuneina olivat käyttäneet lukemattomia tunteja ahertaessaan sen kimpussa iltaisin, öisin ja viikonloppuisin. Joille, kuten itsellenikin, eCorolla oli yhteinen visio, innoituksen lähde ja tekemisen kohde, saada joukolla aikaan jotain konkreettista ja merkityksellistä planeetan ja paremman tulevaisuuden hyväksi.

Ajattelin henkilöitä joiden kanssa oli yhdessä riemuittu kaikista niistä tuhansista pienistä ja suurista onnistumisista kun eCorolla oli pala palalta saatu rakennettua, lopulta toimimaan ja esiteltyä yleisölle. Mietin kuinka paljon aikaa ja työtä eCorolla2:n suunnitteluun ja rakentamiseen olikaan käytetty, mutta sen purkaminen oli varmaankin tapahtunut kaikesta päätellen hyvin helposti ja nopeasti. Sillä hetkellä näky puretusta eCorolla2:sta tuntui hyvin väärältä ja epäoikeudenmukaiselta.

Keräsin oman ja yritykseni omaisuuden peräkärryyn, projektipäällikkö Lounasrannan solvausten saattelemana, viimeinen lause jonka kuulin oli: ”Äläkä ikinä enää tule tänne takaisin”. Päätäni pyöritellen suljin hallin oven lopullisesti ja poistuin.

Helmikuusta 2011 lähtien Sähköautot-Nyt! -yhteisöläiset poistuivat TSAK:in tiloista, siirtäen siellä olleet omat ajoneuvoprojektinsa, mittalaitteet, työkalut ja varusteet muualle, takaisin omiin talleihinsa. Tekijöiden lähdettyä Tampereen Sähköajoneuvokeskus hiljeni ja lakkasi olemasta. Tredea pääsi päättämään Electricity-Tampere liikkuu sähköllä -hankkeen ja laatimaan sen saavutuksista ja menestyksestä kertovan loppuraportin. (”2012 Tampereen sähköajoneuvokeskus Ari Lounasranta Loppuraportti”).

SUMMARUM
eCorolla2:n purkamisen jälkeen sen muunnossarjan osia asennettiin Tredean toimesta toiseen, dieselmallin farmari-Corollan runkoon, josta tehtiin ”Tredea eCorolla”. Siihen tehtiin toisenlainen etuakkulaatikko ym. rakenteellisia muutoksia, dieselmallin erilaisuudestakin johtuen. Runkojen mukaan juoksevaan järjestykseen nimettynä tällöin rakennettiin eCorolla3.

Tässä autossa ei kuitenkaan enää pyritty tuotannolliseen rakenteeseen, vaan siitä rakentui yksi lisää yksittäinen muunnossähköauto, jossa komponentit on kiinnitelty eri puolille ilman tavoitetta muunnossarjan kopioitavuudesta ja sarjatuotannosta. eCorolla3:seen kuitenkin vaihdettiin alkuperäisen eCorolla2:n Sähköautot-Nyt! –teipatut konepelti ja etulokasuojat. Työn suorittaneiden Danielin ja Timon ansiosta auto saatiin katsastuskynnyksen yli, rekisteriin ja liikenteeseen, josta kunniamaininta.

Ajatus teollisesti monistettavasta modulaarisesta muunnossähköauto eCorollan konseptista ja sen ympärille rakennettavasta liiketoiminnasta ei lopulta osoittautunut Tredean silloisen johdon ja Electricity hankejohdon tavoitteeksi. Hankerahoituksella saatiin kuitenkin yhteisön toimesta paljon aikaan, bussitehtaan tilojen ja resurssien käyttömahdollisuuden ansiosta. Siinä sivussa työllistettiin pari henkilöä pyörittämään hankebyrokratiaa ja seminaareja ym. Isossa kuvassa saatiin siis sähköautoilua edistettyä, joka sinänsä on positiivinen lopputulema.

On todettava että liiketoiminnan käynnistämiseen eCorolla muunnossarjan osalta ei juuri tuolloin vielä ollut tarvittavia taloudellisia resursseja eikä riittävästi henkilöstöä, kaikki tapahtui liian nopeasti ja päällekkäin, paukut ja aika loppuivat kesken. Vaikkakaan kaukana läpilyönnistä ei oltu. Jos tuolloin olisi ollut keinot yhdistää eCorolla-konseptin kehittämiseen myös vaikkapa crowdsourcing-rahoitus, niin kaikki olisi voinut mennä toisinkin.

Lisäksi on huomioitava että Sähköautot-Nyt! yhteisön eCorolla tempaisun aikaan 2008-2011 Suomen virkamieshallinnon ja viranomaisten toiminta, tietämys, asenne ja ohjeistus sähköautoihin liittyen oli aivan alkutekijöissään ja varsinkin muunnossähköautojen osalta. Vastassamme oli koko perinteinen öljy- ja autoteollisuus sekä sitä tukeva politiikka ja säädöstö. Jokainen virkakäsittelyporras oli uusi ongelma, hidaste ja kulu. Kuvaavaa on että vielä 2018 Suomen muista pohjoismaista täysin poikkeava sähköautopolitiikka edelleen jarruttaa sähköautoilun lisääntymistä maassamme. Suureellisista juhlapuheista huolimatta Suomi laahaa lohduttomasti muiden perässä.

eCorolla2:n kanssa kuningasajatuksena olikin suorittaa käytännön muunnostyö Suomessa, mutta koeluonteisesti käyttää se sitten muutoskatsastettavana Virossa, jossa se oli huomattavasti helpompaa ja halvempaa. Tämän vuoksi eC2 pidettiin muunnoksen ajan Viron rekisterissä, josta se oli ostettu. Tämä suunnitelma jäi kuitenkin lopulta toteutumatta.

eCorolla2 oli jo hyvin kehittynyt ensimmäinen piensarjatuotantoa valmisteleva modulaarinen prototyyppi. Siksi myös kuvasin jokaisen osan, rakenteen ja työvaiheen niin kattavasti kuin niissä olosuhteissa oli mahdollista. Aulis Eskola teki itseään ja aikaansa säästämättä uskomattoman määrän työtä rakenteiden ja osien määrittelyissä ja laskennassa, mittasi, piirsi ja dokumentoi, osallistuen lisäksi kokoonpanoonkin.
Hyvösen Vikke oli tehnyt arvokkaan pohjatyön eCorollan ensimmäisten moottorikehikoiden rakenteiden CAD/CAM suunnittelussa. eC2:een Amperi osti CAD apua Tampereella Cadring Oy:ltä, jossa Jari Viskari piirsi puhtaaksi lopulliset rakenteiden kuvat, ja levyleikkaamolta tilattiin hitsausvalmiiksi laserleikatut kappaleet. Mutta eCorollan teknisten synnytyslääkäreiden listassa on nimiä kymmenittäin, enemmän kuin tässä voi luetella; Henry Palonen, Tapio Vihuri, Daniel Salonen, Timo Mäkeläinen, akkuJukka, jne jne… Ja luonnollisesti lisäksi kaikki muut projektihenkilöt; ilmiön perustajat, IT, viestintä, PR, grafiikka, kuvaus, jne… eCorolla-wizardit löytyvät yhteisön sivuilta, aikaisemmista blogeista, kuvista ja videoilta.

Arvokkain tekninen tieto-taito sisältyy alkuperäiseen Virosta hankittuun eC2:n runkoon ja siitä pois purettuun muunnossarjaan yhdessä, ne olivat toisiinsa sovitetut. Muunnossarjan komponentit, materiaalit, pinnoitteet ja kiinnitystarvikkeet olivat huolellisesti valittuja, rakenteet oli tehty kestävyys ja sarjatuotanto mielessä. Moottoritilassa, korissa ja alustassa oli tarkkaan suunnitellut mitatut asennuspisteet ja kiinnitystavat, kierreniittimuttereineen ym. Etuakkulaatikon muotoilu ja koko oli maksimoitu viimeistä milliä myöten. Viisaus piili juuri tuossa kokonaispaketissa, tilan, rakenteiden ja komponenttien integroinnissa, optimoinnissa ja tasapainotuksessa, jossa kaikki vaikutti kaikkeen.

Nimenomaan tästä syystä oli hyvin turhauttavaa ja surullista todeta että runko ja sen muunnossarja oli erotettu toisistaan irralleen. Koen varsin valitettavana että Tredea päätti juuri tämän omistamansa muunnossähköautoyksilön purkaa ja hukata siihen kertyneen ainutlaatuisen eCorolla yhteisöosaamisen. Vaihtoehtoja olisi ollut. Alkuperäisen eCorolla2 rungon kohtalosta ja sijainnista saattaa tietää Juissi, samoin kuin sen muunnossarjan osista, akkulaatikoista jne.

Ehdin koeajaa optio-lisäakulla varustetulla 28 kWh eCorolla2:lla talvella 2010 Tampereen Ruskossa sohjoisella tiellä nastarenkailla, jolloin se kiihtyi rivakasti huippunopeuteen 105 km/h, ilman hienosäätöjä. Arvioitu ajomatka tupla-akustolla yhdellä latauksella olisi ollut 120-150 km, jota ei siis koskaan päästy kokeilemaan.

PERINTÖ
eCorolla ja sen tuotannollistamisyritys vei elämästä muutaman vuoden ja tuli maksamaan allekirjoittaneelle ironisesti uuden Tesla 3 sähköauton verran, but let`s say: ”One for the team.” ;)

Opetukset:

 1. Jonkun pitää maksaa open source hardware (OSHW)
 2. Asiakkaan omistamaan kohteeseen tehty tuotekehitys ei ole omassa hallinnassa
 3. Rakenna protot omissa tiloissa
 4. Harkitse sähköajoneuvoihin liittyviä tuotekehitystoteutuksia jossain muussa maassa.

Vuosien 2016-2017 aikana sain vähän kerrallaan kaivauduttua takaisin eCorollan maailmaan. Kokosin vanhojen kännyköideni ja kamerani sisäisistä muisteista ja muistikorteilta 2008-2011 kuvaamani eCorolla1 ja eCorolla2 kuvat ja videot.
Teknisiä kuvia rakenteista ja työvaiheista kertyi yhteensä 2447 kpl, jotka järjestin 131 kansioon.
Lisäksi löytyi eCorollan/Sähköautot-Nyt! –yhteisön yleisiä puuhakuvia videoineen 625 kpl, 29 kansioon.
Kaikkiaan yhteensä vähän yli 3000 tiedostoa, n. 160 kansiota, n. 4,4 Gt mediaa.
Kokosin kaiken pääkansioon jonka nimeksi annoin: eCorolla-eKi files-2008-2011.

Tavoitteeni on että kaikki eCorollan rakentamiseen liittyvä materiaali ja tallenteet saadaan julkiseksi ja tarvittaessa open source -lisenssillä vapaasti kaikkien käyttöön.

Alla eritellyt materiaalit, lukuunottamatta kohtaa 1.2, olen siirtänyt 2017 akkuJukka Holdings Oy:lle, joten Jukka Järvinen hallinnoi niiden käyttöä ja julkaisua. Kohdan 1.2 ”eCorolla-Sähköautot-Nyt!-Kuvat, videot, blogit” sisältö on julkaisuvapaa ja kaikkien käytettävissä.

Materiaalin erittely:

1. eCorolla-eKi files-2008-2011

1.1 eCorolla tekniset kuvat ja videot. 2,12 Gt

 • eC1-Hikiä:871 tiedostoa/26 kansiota/337 Mt
 • eC2-Tre:1576 tiedostoa/103 kans./1,79 Gt

1.2 eCorolla-Sähköautot-Nyt!-Kuvat, videot, blogit. 625 tiedostoa/2,27 Gt

2. Sapluunat ja rakenneosat (Amperi-eCorolla2)

 • moottorikehikon laserleikatut valmiit hitsausosat (1 sarja)
 • akkulaatikon/moottorikehikon kiinnityskappaleiden sapluunat
 • elektroniikkakotelon laserleikatut sivulevyt
 • LFP90-kennojen yhteenliittämismodulien sapluunat ja 1 valmis sarja

3. Paperiset dokumentit, piirrokset ja muistiinpanot (eC1 ja eC2)

 • kaksi pahvilaatikollista, järjestettynä kansioihin asiaryhmittäin

4. Amperi-eCorolla2:n moottorikehikon ja akkulaatikoiden suunnitteludokumentit, CAD-kuvat ja osaluettelot (Cadring/Comatec,Microteam).

Toivon että materiaaleille saadaan perustettua yhteinen tietokanta nettiin ja että myös muut eCorollan synnyttäjät lisäisivät tietokantaan omat tiedostonsa, esim.; eCorolla-Henry files-2008-2011, eCorolla-Tapio files-2008-2011, eCorolla-Daniel files-2008-2011, jne. : )

eCorolla -projektissa tuli ratkaistua mm. kaikkien sähköautomuunnosten ensimmäinen perusongelma johon jokainen törmää; kuinka sähkömoottori-vaihteisto saadaan helpoimmin yhdistettyä polttomoottoriautojen vakio-vetoakseleihin, merkistä ja mallista riippumatta. Tämä innovaatio pelkästään on jo merkittävä perintö, jonka seuraavat toivottavasti osaavat hyödyntää.

Uuden sukupolven sähkömoottorit ovat pieniä ja tehokkaita, ja voimalinjat kompakteja. Etuakkulaatikkoon saa nykyään mahtumaan jo varsin suurienergisen akuston ja BMS:tkin ovat aivan uudella tasolla, jos niitä edes tarvitaan. Latureitakin on jo joka tarpeeseen. Mikä ja minkä kokoinen olisi eCorollan akkulaatikkoon sijoitettava energialähde tänään, 5v tai 15v kuluttua?

Toyota Corolla E120 (vm. 2004-2007) oli maailman myydyin yksittäinen automalli ja runkoja saa nyt puoli-ilmaiseksi. ;). Eri valmistajien suosituimpien autojen yhteiset runkopohjalevyt ja korimallit mahdollistaisivat nykyään muunnossarjan helpohkon integroinnin eri merkkeihin ja malleihin.

Maailmassa on tällä hetkellä jo yli miljardi polttomoottoriautoa ja lisääntyy. Alkuperäinen pääongelma ei ole poistunut mihinkään: Mitä niille tehdään, nopeasti?

KIITOS
Haluan omasta puolestani vielä näin jälkikäteen kiittää lämpimimmin kaikkia eCorolla ilmiön synnyttämiseen osallistuneita upeita ihmisiä, Sähköautot-Nyt! –yhteisöläisiä ja muita. On mahdotonta luetella tässä kaikkia nimeltä, mutta tiedämme ja tunnemme toisemme sekä mitä yhdessä olemme tehneet. eCorollan parissa puuhaaminen kanssanne oli uskomattoman hauskaa, innostavaa ja palkitsevaa, ja syntyi hienoja elinikäisiä ystävyyksiä, yli rajojenkin. eCorolla 2008-2011 oli mahtava projekti ja elämys, huikea osoitus yhteisen tavoitteen ja yhteisöllisyyden voimasta.

Ja luulenpa vaan että osaltamme hiukan potkaisimme eCorollan kanssa isoja autovalmistajia persuksiin; - ”Hei ne alkaa tehdä niitä nyt jo itse!” - ja nopeutimme hieman tätä lopultakin alkanutta sähköautojen läpimurtoa. Iso Kiitos, ja peukut meille kaikille! :D

- eKi

Erik Leinonen
Sähköautot – Nyt! (Vihdoinkin! ;)

Foorumi on suljettu vähäisen keskustelun vuoksi. Keskustelu jatkuu Facebook -ryhmässä, jonne se on jo käytännössä muutenkin siirtynyt.

Ryhmä löytyy täältä: https://www.facebook.com/groups/sahkoautot.nyt/

Foorumin kaikki vanhat viestit ovat toistaiseksi luettavissa, mutta uusia viestejä ei voi enää kirjoittaa.

Kiitos kaikille foorumin keskusteluun osallistuneille! Jatketaan juttua Facebook -ryhmässä!

Foorumi on suljettu vähäisen keskustelun vuoksi. Keskustelu jatkuu Facebook -ryhmässä, jonne se on jo käytännössä muutenkin siirtynyt.

Ryhmä löytyy täältä: https://www.facebook.com/groups/sahkoautot.nyt/

Foorumin kaikki vanhat viestit ovat toistaiseksi luettavissa, mutta uusia viestejä ei voi enää kirjoittaa.

Kiitos kaikille foorumin keskusteluun osallistuneille! Jatketaan juttua Facebook -ryhmässä!

Akuutin rahan tarpeen vuoksi joudun laittamaan omat projektit katkolle, joten tämäkin joutuu myyntiin. Kostovin K9HV moottori. Hyväkuntoinen ja täysin toimiva. Mukaan golffiin sopiva vaihdelaatikkosovitin kytkinpaketilla valmiiksi paikallaan. Toimii jännitteillä 96-220V. Kentät voi kytkeä sarjaan/rinnan. Akseli molemmissa päissä, sekä sisäänrakennettu flekti ja lämpöanturi/kytkin. Max rpm 6800. Kuvia voin lähettää sähköpostilla. Moottori löytyy Kuopiosta, kuljetustakin saattaa järjestyä jonkinlaista korvausta vastaan, kannattaa kysyä!

Minulta löytyy myös 120v allbrightin kontaktoreja, sekä n.1500kpl Sony US18650V litium kennoja jos joillakin tarvetta sellaisille. Speksit täältä -> http://www.dampfakkus.de/akkutest.php?id=78 Kennoja mahdollista saada myös lisää.

Moottorille hinta 650e!

soininen.antti(a)gmail.com
_050_560_45_20_

Kuvia löytyy täältä:
http://www.nettikone.com/muu-merkki/kostov-k9hv/1514269

Tässä vielä vinkkinä sopivia ohjaimia järkihintaan. Tai ainakin näitä mietin omaan projektiini. Tuo Solitoni on EU alueella ja irtoaa 1200e ellei jopa halvemmalla, hieroin siitä kauppoja. ;)

http://www.diyelectriccar.com/forums/showthread.php/eu-eltek-charger-and-soliton-jr-166578.html

http://www.electricmotorsport.com/ev-parts/controllers/brushed-motor-controllers/alltrax-spm-72650-24-72v-650a.html

Kostov K9HV 650e luonut anttipaaaanttipaaa, 09 May 2016 15:29

Quality Novelty IDs and Passports,Marriage certificates and
Drivers license etc buy now high quality-We have the best HOLOGRAMS
AND DUPLICATING MACHINES With over 12million of out documents
circulating over the world.

-IDs Scan-yes…

-HOLOGRAMS: IDENTICAL

-BARCODES: IDS SCAN

-UV: YES

UNREGISTERED IDS WITH FAST SHIPPING - EMAIL SUPPORT

Contact Email :moc.liamg|2102lessuredaw#moc.liamg|2102lessuredaw

Skype :kim.douglas28

Tell:+66999705241

novelty ID's for Over 50's state drivers license cards and State ID

cards available. Includes state driver's license hologram and magnetic strip

or barcode on back. 2 business day shipping order (2.95 shipping and

handling). The BEST authentic Unregistered ID's on the web.

Same quality, high resolution that Department of Motor Vechiles use.

Send current .JPG or .GIF of current license with picture

and changes in NAME, DOB, LICENSE #, RESTRICTIONS, etc.
we produce the best Unregistered ID online we sell UK/EU Unregistered ID, Canadian
Unregistered ID, Australian Unregistered ID and Unregistered IDs for many other countries from
Unregistered passports to Unregistered driving licenses to Unregistered bank statements we
have your identification needs covered. Our Unregistered IDs include all
security features such as genuine holograms, ultraviolet watermarks,
intaglio printing, special paper, fluorescent dyes, RFID chips,
barcodes corresponding to your details and more. Our Unregistered IDs are
identical to the real thing no other site will offer you this quality
we are the best.

new identity protect your privacy and take back your freedom.

Keywords


Unregistered Spanish(Spain) passports for sell,

Unregistered Mexican(Mexico) passports for sell,

Unregistered South African passports for sell,

Unregistered Australian driver licenses for sell,

Unregistered Canadian driver licenses for sell,

Unregistered Diplomatic passports for sell,

false USA(united States) passports for sale,

false Australian passports for sell,

false Belgium passports for sell,

false Brazilian(Brazil) passports for sell,

false Canadian(Canada) passports for sell,

false Finnish(Finland) passports for sell,

false French(France) passports for sell,

false German(Germany) passports for sell,

false Dutch(Netherland/Holland) passports for sell,

false Israel passports for sell,

false UK(United Kingdom) passports for sell,

false Spanish(Spain) passports for sell,

false Mexican(Mexico) passports for sell,

false South African passports for sell,

false Australian driver licenses for sell,

Camouflage passports for sale,

passport Duplicates for sale.

order Unregistered passports,

order false passports,

order novelty passports,

order Unregistered driver license,

order false driver license,

order novelty driver license,

order Diplomatic passports,

obtain Unregistered passports,

obtain false passports,

obtain novelty passports,

obtain Unregistered driving licence,

obtain false driver license,

obtain novelty driver license,

obtain Diplomatic passports,

purchase Unregistered passports,

purchase false passports,

purchase novelty passports,

purchase Unregistered driver license,

purchase false driver license,

purchase novelty driver license,

purchase Diplomatic passports,

sell Unregistered passports,

sell false passports,

sell novelty passports,

sell Unregistered driving licence,

sell false driver license,

sell novelty driver license,

get Unregistered passports,

get false passports,

get novelty passports,

get Unregistered driving licence,

get false driving license,

get novelty driver license,

get Diplomatic passports,

make Unregistered passports,

make false passports,

make novelty passports,

make Unregistered driving license,

make false driving license,

make novelty driver license,

make Diplomatic passports,

buy, get, Unregistered, false, passport, passport, id, card, cards, uk, sell,
online, canadian, british, sale, novelty, conterfeit, bogus, american,
united, states, usa, us, italian, malaysian, australian, documents,
idetity, idetification, driver, license, licence, driving, residence,
permit, SSN Unregistered passport id, free Unregistered passport, identity theft,
Unregistered, novelty, camoflauge, passport, anonymous, private, safe, travel,
anti terrorism, international, offshore, banking, id, driver, drivers,
license, instant, online, for sale, cheap, wholesale, new identity,
second, citizenship, identity, identification, documents, diplomatic,
nationality, how to, where to, get, obtain, buy, purchase, make,
build, a, passport, i.d., british, honduras, uk, usa, us, u.s.,
canada, canadian, foreign, visa, swiss, card, ids, document, getting,
visas, cards, foriegn
Contact Email :moc.liamg|2102lessuredaw#moc.liamg|2102lessuredaw

Skype :kim.douglas28

Tell:+66999705241

Quality Novelty IDs and Passports,Marriage certificates and
Drivers license etc buy now high quality-We have the best HOLOGRAMS
AND DUPLICATING MACHINES With over 12million of out documents
circulating over the world.

-IDs Scan-yes…

-HOLOGRAMS: IDENTICAL

-BARCODES: IDS SCAN

-UV: YES

UNREGISTERED IDS WITH FAST SHIPPING - EMAIL SUPPORT

Contact Email :moc.liamg|2102lessuredaw#moc.liamg|2102lessuredaw

Skype :kim.douglas28

Tell:+66999705241

novelty ID's for Over 50's state drivers license cards and State ID

cards available. Includes state driver's license hologram and magnetic strip

or barcode on back. 2 business day shipping order (2.95 shipping and

handling). The BEST authentic Unregistered ID's on the web.

Same quality, high resolution that Department of Motor Vechiles use.

Send current .JPG or .GIF of current license with picture

and changes in NAME, DOB, LICENSE #, RESTRICTIONS, etc.
we produce the best Unregistered ID online we sell UK/EU Unregistered ID, Canadian
Unregistered ID, Australian Unregistered ID and Unregistered IDs for many other countries from
Unregistered passports to Unregistered driving licenses to Unregistered bank statements we
have your identification needs covered. Our Unregistered IDs include all
security features such as genuine holograms, ultraviolet watermarks,
intaglio printing, special paper, fluorescent dyes, RFID chips,
barcodes corresponding to your details and more. Our Unregistered IDs are
identical to the real thing no other site will offer you this quality
we are the best.

new identity protect your privacy and take back your freedom.

Keywords


Unregistered Spanish(Spain) passports for sell,

Unregistered Mexican(Mexico) passports for sell,

Unregistered South African passports for sell,

Unregistered Australian driver licenses for sell,

Unregistered Canadian driver licenses for sell,

Unregistered Diplomatic passports for sell,

false USA(united States) passports for sale,

false Australian passports for sell,

false Belgium passports for sell,

false Brazilian(Brazil) passports for sell,

false Canadian(Canada) passports for sell,

false Finnish(Finland) passports for sell,

false French(France) passports for sell,

false German(Germany) passports for sell,

false Dutch(Netherland/Holland) passports for sell,

false Israel passports for sell,

false UK(United Kingdom) passports for sell,

false Spanish(Spain) passports for sell,

false Mexican(Mexico) passports for sell,

false South African passports for sell,

false Australian driver licenses for sell,

Camouflage passports for sale,

passport Duplicates for sale.

order Unregistered passports,

order false passports,

order novelty passports,

order Unregistered driver license,

order false driver license,

order novelty driver license,

order Diplomatic passports,

obtain Unregistered passports,

obtain false passports,

obtain novelty passports,

obtain Unregistered driving licence,

obtain false driver license,

obtain novelty driver license,

obtain Diplomatic passports,

purchase Unregistered passports,

purchase false passports,

purchase novelty passports,

purchase Unregistered driver license,

purchase false driver license,

purchase novelty driver license,

purchase Diplomatic passports,

sell Unregistered passports,

sell false passports,

sell novelty passports,

sell Unregistered driving licence,

sell false driver license,

sell novelty driver license,

get Unregistered passports,

get false passports,

get novelty passports,

get Unregistered driving licence,

get false driving license,

get novelty driver license,

get Diplomatic passports,

make Unregistered passports,

make false passports,

make novelty passports,

make Unregistered driving license,

make false driving license,

make novelty driver license,

make Diplomatic passports,

buy, get, Unregistered, false, passport, passport, id, card, cards, uk, sell,
online, canadian, british, sale, novelty, conterfeit, bogus, american,
united, states, usa, us, italian, malaysian, australian, documents,
idetity, idetification, driver, license, licence, driving, residence,
permit, SSN Unregistered passport id, free Unregistered passport, identity theft,
Unregistered, novelty, camoflauge, passport, anonymous, private, safe, travel,
anti terrorism, international, offshore, banking, id, driver, drivers,
license, instant, online, for sale, cheap, wholesale, new identity,
second, citizenship, identity, identification, documents, diplomatic,
nationality, how to, where to, get, obtain, buy, purchase, make,
build, a, passport, i.d., british, honduras, uk, usa, us, u.s.,
canada, canadian, foreign, visa, swiss, card, ids, document, getting,
visas, cards, foriegn
Contact Email :moc.liamg|2102lessuredaw#moc.liamg|2102lessuredaw

Skype :kim.douglas28

Tell:+66999705241

Osta ajokortti, passi, henkilökortin

((moc.liamg|97ylleknettoW#moc.liamg|97ylleknettoW)) syntymätodistus ja muut

Dokumentit ((((moc.liamg|97ylleknettow#moc.liamg|97ylleknettow))

Tarjoamme ajokortti, henkilökortit, passit, viisumit, avioliittotodistukset,

kaste-kortit, tutkintojen kaikenlaiset myyntiin, saada Rekisteröityneet

IELTS, TOEFL ja Gre Certificat ((moc.liamg|97ylleknettow#moc.liamg|97ylleknettow)))

Valmistamme laadukkaita aitoja passeja, ajokortti, henkilökortti .Database

rekisteröity ja rekisteröimätön. Kaikki asiakirjat on rekisteröity vastaaviin

hallitusten tietokantoihin. Lisäksi tarjoamme seuraavat kortin: sosiaaliturvatunnuksia,

luotto tiedostoja ja luottokortit, koulu tutkintotodistusten laadut kaikki täysin uusi nimi

liikkeeseen ja tietokantaan rekisteröityjen hallintojärjestelmän. . Käytämme korkea

laadukkaita laitteita ja materiaaleja tuottaa aitoja ja väärennettyjä asiakirjoja. Kaikki

salaisuus piirteitä näistä asiakirjoista huolellisesti kahdennettu meidän asiakirjoja.

Olemme ainoa valmistaja laadun väärennettyjä ja rekisteröity asiakirjoja. Tarjoamme vain

alkuperäinen laadukkaita rekisteröidyt ja rekisteröimättömät passit, ajokortit,

henkilökortit, postimerkit, Visa, koulu arvopaperit ja muut tuotteet varten

Useat maat, kuten Yhdysvallat, Australia, Belgia, Brasilia, Kanada, Italia, Suomi

Ranska, Saksa, Israel, Meksiko, Etelä-Afrikka, Espanja, Iso-Britannia ja monet

useammat maat

OTA YHTEYTTÄ

Yleinen tuki: ««««««««< moc.liamg|97ylleknettow#moc.liamg|97ylleknettow

Ota ««««««««, +237679499813

Skype ««««««««< fastdocuments1

UNIVERSAL PAPERIT

PYSTYMME toimitettava seuraavat;

REKISTERÖITY brittiläisen passin

REKISTERÖITY CANADIAN PASSI

REKISTERÖITY Ranskan PASSPORT TOSI.

REKISTERÖITY AMERICAN passi.

REKISTERÖITY VENÄJÄLLÄ passi.

REKISTERÖITY JAPANESE passi.

Todellinen kiinalainen PASSI

REKISTERÖITY SPANISH PASSI

REKISTERÖITY PASSPORT ITALIAN

REKISTERÖITY PASSPORT PORTOGUES

REKISTERÖITY passi MAIDEN Euroopan maissa

REAL ajokortti,

Ajokortti, henkilökortit, syntymätodistukset, diplomaatteja, marrige

TODISTUKSET JA VISAA

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät US (Yhdysvallat) PASSIEN,

OSTA AUSTRALIAN PASSIT rekisteröidyt ja rekisteröimättömät,

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät BELGIA PASSIEN,

Brasilia (Brasilia) passit REKISTERÖIM REKISTERÖITY OSTA JA,

CANADA (CANADA) passit REKISTERÖIM REKISTERÖITY OSTA JA,

SUOMI (SUOMI) passit REKISTERÖIM REKISTERÖITY OSTA JA,

Ranska (Ranska) passit REKISTERÖIM REKISTERÖITY OSTA JA,

Saksa (Saksa) passit REKISTERÖIM OSTA rekisteröity ja,

DUTCH (/ Alankomaat) passit REKISTERÖIM REKISTERÖITY OSTA JA,

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät ISRAEL PASSI,

UK (Yhdistynyt kuningaskunta) Passit REKISTERÖIM REKISTERÖITY OSTA JA,

Espanja (Espanja) passit REKISTERÖIM OSTA rekisteröity ja,

Meksikosta (Mexico) passit REKISTERÖIM REKISTERÖITY OSTA JA,

Rekisteröity ja OSTA ETELÄ AFRIKKALAINEN PASSIEN rekisteröimätön.

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät AUSTRALIA ajokortti,

OSTA kirjataan ja Äänittämättömät CANA

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Alankomaiden (Hollanti / Alankomaat)

AJOKORTTI

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät saksa (Saksa) ajokortit,

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Yhdistynyt kuningaskunta (UK) kantava

LISENSSI

OSTA rekisteröity ja DIPLOMAATTIPASSIT EI OLE REKISTERÖITY

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät US (Yhdysvallat) PASSIEN,

OSTA AUSTRALIAN PASSIT rekisteröidyt ja rekisteröimättömät,

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät BELGIA PASSIEN,

Brasilia (Brasilia) passit REKISTERÖIM REKISTERÖITY OSTA JA,

CANADA (CANADA) passit REKISTERÖIM REKISTERÖITY OSTA JA,

SUOMI (SUOMI) passit REKISTERÖIM REKISTERÖITY OSTA JA,

Ranska (Ranska) passit REKISTERÖIM REKISTERÖITY OSTA JA,

Saksa (Saksa) passit REKISTERÖIM OSTA rekisteröity ja,

DUTCH (/ Alankomaat) passit REKISTERÖIM REKISTERÖITY OSTA JA,

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät ISRAEL PASSI,

UK (Yhdistynyt kuningaskunta) Passit REKISTERÖIM REKISTERÖITY OSTA JA,

Espanja (Espanja) passit REKISTERÖIM OSTA rekisteröity ja,

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Meksikosta (Mexico) PASS

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Meksikosta (Mexico

Rekisteröity ja OSTA ETELÄ AFRIKKALAINEN PASSIEN rekisteröimätön.

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät AUSTRALIA ajokortti,

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät ajokorttien KANADAN

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät ranska (Ranska) ajokorttien,

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Alankomaiden (Hollanti / Alankomaat)

AJOKORTTI

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät saksa (Saksa) ajokortit,

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Yhdistynyt kuningaskunta (UK) kantava

LISENSSI

OSTA rekisteröity ja DIPLOMAATTIPASSIT EI OLE REKISTERÖITY

Rekisteröity ja PASSIT CAMUFLAJE EI OLE REKISTERÖITY

DUPLICATE PASSI rekisteröidyt ja rekisteröimättömät,

Rekisteröity ja USA (Yhdysvallat) Passit REKISTERÖIM myytävänä

Rekisteröity ja passeihin AUSTRALIA EI REKISTERÖITY myydä,

Rekisteröidyt ja rekisteröimättömät BELGIA PASSEPORTS myydä,

Rekisteröity ja Brasilia (Brasilia) passit EI OLE REKISTERÖITY myydä,

Yleinen tuki: »»»»» moc.liamg|97ylleknettow#moc.liamg|97ylleknettow

Tuki »»»»»»» wottenkelly moc.liamg|97#moc.liamg|97

Ota »»»»» +237679499813

Skype »»»»»> »»»»» fastdocuments1

Rekisteröity ja rekisteröimätön passi. viisumit kaikki, biometriset passit, astetta,

ajokortti, ID todistukset cards.Training M GCSE, A-tasot, lukio

tutkintotodistus Sertifikaatit, GMAT, MCAT ja LAST tyyppitarkastustodistuksien, The

avioliitto ja kuolema todistukset, passit ja uusi identiteetti paketteja, monistaa,

Real Astetta / tutkintotodistukset useimpien korkeakoulujen ympäri maailmaa

(Jossa on yli 4000 malleja tiedostoon) kaikki suunniteltu näyttämään 100% identtinen

alkuperäinen. Custom tulostus (jos meillä ei ole mallitiedosto - juuri sähköpostia meidät takaisin

ja voimme tehdä muutoksia / muutoksia

osoitteet) .SECOND, kansalaisuus, identiteetti, tunnistusasiakirjoja, diplomaattisia,

kansallisuus, miten, missä, saada, saada, ostaa, ostaa, en, rakentaa, passi, tunnistaminen,

British, Honduras, Iso-Britannia, USA, me, me, Kanada, Kanadan,

International, Visa, sveitsiläinen, kortteja, tagit, dokumentti

HANKI itse asiakirjoissa

Meidän työntekijät ovat entisiä yksityisetsivät, konsulaattien, vanhempi valtion henkilöstön

ja kokeneita asiantuntijoita, joilla on kokemusta, meillä on vahvat yhteydet

korkeampi henkilöstön kaikilla omaisuuden rekisteröintiä asiakirjoja ja passien

vastineeksi näiden maiden Ne liittyvät passi toimisto kussakin

Näiden maiden ja joiden avulla hänen yhteydet kaikille asiakkaille, jotka

vaativat asiakirjan tai passin maat ovat 100% turvallinen ja taattu kuitti

Erittäin laadukas aito kiinteistöjen asiakirjarekisterissä, joita ei voida tunnistaa

väärinä !! Edes mukautetun virkamies kokemusta tai kone ei koskaan sanella vääriä

asiakirja koska asiakirja ei ole erilainen kuin todellinen hallitus antoi! kaikki

asiakirjat Rekisteröity todellinen aito kansalaisuuden tietokantoihin olla henkilökohtainen

tallennetut tiedot tietokantaan järjestelmään ja 100% luettavissa koneen. Voit vapaasti

saada yksityiskohtaista tietoa palveluista.

Osta ajokortti, passi, henkilökortin

((moc.liamg|97ylleknettoW#moc.liamg|97ylleknettoW)) syntymätodistus ja muut

Dokumentit ((((moc.liamg|97ylleknettow#moc.liamg|97ylleknettow))

Tarjoamme ajokortti, henkilökortit, passit, viisumit, avioliittotodistukset,

kaste-kortit, tutkintojen kaikenlaiset myyntiin, saada Rekisteröityneet

IELTS, TOEFL ja Gre Certificat ((moc.liamg|97ylleknettow#moc.liamg|97ylleknettow)))

Valmistamme laadukkaita aitoja passeja, ajokortti, henkilökortti .Database

rekisteröity ja rekisteröimätön. Kaikki asiakirjat on rekisteröity vastaaviin

hallitusten tietokantoihin. Lisäksi tarjoamme seuraavat kortin: sosiaaliturvatunnuksia,

luotto tiedostoja ja luottokortit, koulu tutkintotodistusten laadut kaikki täysin uusi nimi

liikkeeseen ja tietokantaan rekisteröityjen hallintojärjestelmän. . Käytämme korkea

laadukkaita laitteita ja materiaaleja tuottaa aitoja ja väärennettyjä asiakirjoja. Kaikki

salaisuus piirteitä näistä asiakirjoista huolellisesti kahdennettu meidän asiakirjoja.

Olemme ainoa valmistaja laadun väärennettyjä ja rekisteröity asiakirjoja. Tarjoamme vain

alkuperäinen laadukkaita rekisteröidyt ja rekisteröimättömät passit, ajokortit,

henkilökortit, postimerkit, Visa, koulu arvopaperit ja muut tuotteet varten

Useat maat, kuten Yhdysvallat, Australia, Belgia, Brasilia, Kanada, Italia, Suomi

Ranska, Saksa, Israel, Meksiko, Etelä-Afrikka, Espanja, Iso-Britannia ja monet

useammat maat

OTA YHTEYTTÄ

Yleinen tuki: ««««««««< moc.liamg|97ylleknettow#moc.liamg|97ylleknettow

Ota ««««««««, +237679499813

Skype ««««««««< fastdocuments1

UNIVERSAL PAPERIT

PYSTYMME toimitettava seuraavat;

REKISTERÖITY brittiläisen passin

REKISTERÖITY CANADIAN PASSI

REKISTERÖITY Ranskan PASSPORT TOSI.

REKISTERÖITY AMERICAN passi.

REKISTERÖITY VENÄJÄLLÄ passi.

REKISTERÖITY JAPANESE passi.

Todellinen kiinalainen PASSI

REKISTERÖITY SPANISH PASSI

REKISTERÖITY PASSPORT ITALIAN

REKISTERÖITY PASSPORT PORTOGUES

REKISTERÖITY passi MAIDEN Euroopan maissa

REAL ajokortti,

Ajokortti, henkilökortit, syntymätodistukset, diplomaatteja, marrige

TODISTUKSET JA VISAA

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät US (Yhdysvallat) PASSIEN,

OSTA AUSTRALIAN PASSIT rekisteröidyt ja rekisteröimättömät,

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät BELGIA PASSIEN,

Brasilia (Brasilia) passit REKISTERÖIM REKISTERÖITY OSTA JA,

CANADA (CANADA) passit REKISTERÖIM REKISTERÖITY OSTA JA,

SUOMI (SUOMI) passit REKISTERÖIM REKISTERÖITY OSTA JA,

Ranska (Ranska) passit REKISTERÖIM REKISTERÖITY OSTA JA,

Saksa (Saksa) passit REKISTERÖIM OSTA rekisteröity ja,

DUTCH (/ Alankomaat) passit REKISTERÖIM REKISTERÖITY OSTA JA,

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät ISRAEL PASSI,

UK (Yhdistynyt kuningaskunta) Passit REKISTERÖIM REKISTERÖITY OSTA JA,

Espanja (Espanja) passit REKISTERÖIM OSTA rekisteröity ja,

Meksikosta (Mexico) passit REKISTERÖIM REKISTERÖITY OSTA JA,

Rekisteröity ja OSTA ETELÄ AFRIKKALAINEN PASSIEN rekisteröimätön.

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät AUSTRALIA ajokortti,

OSTA kirjataan ja Äänittämättömät CANA

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Alankomaiden (Hollanti / Alankomaat)

AJOKORTTI

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät saksa (Saksa) ajokortit,

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Yhdistynyt kuningaskunta (UK) kantava

LISENSSI

OSTA rekisteröity ja DIPLOMAATTIPASSIT EI OLE REKISTERÖITY

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät US (Yhdysvallat) PASSIEN,

OSTA AUSTRALIAN PASSIT rekisteröidyt ja rekisteröimättömät,

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät BELGIA PASSIEN,

Brasilia (Brasilia) passit REKISTERÖIM REKISTERÖITY OSTA JA,

CANADA (CANADA) passit REKISTERÖIM REKISTERÖITY OSTA JA,

SUOMI (SUOMI) passit REKISTERÖIM REKISTERÖITY OSTA JA,

Ranska (Ranska) passit REKISTERÖIM REKISTERÖITY OSTA JA,

Saksa (Saksa) passit REKISTERÖIM OSTA rekisteröity ja,

DUTCH (/ Alankomaat) passit REKISTERÖIM REKISTERÖITY OSTA JA,

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät ISRAEL PASSI,

UK (Yhdistynyt kuningaskunta) Passit REKISTERÖIM REKISTERÖITY OSTA JA,

Espanja (Espanja) passit REKISTERÖIM OSTA rekisteröity ja,

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Meksikosta (Mexico) PASS

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Meksikosta (Mexico

Rekisteröity ja OSTA ETELÄ AFRIKKALAINEN PASSIEN rekisteröimätön.

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät AUSTRALIA ajokortti,

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät ajokorttien KANADAN

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät ranska (Ranska) ajokorttien,

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Alankomaiden (Hollanti / Alankomaat)

AJOKORTTI

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät saksa (Saksa) ajokortit,

OSTA rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Yhdistynyt kuningaskunta (UK) kantava

LISENSSI

OSTA rekisteröity ja DIPLOMAATTIPASSIT EI OLE REKISTERÖITY

Rekisteröity ja PASSIT CAMUFLAJE EI OLE REKISTERÖITY

DUPLICATE PASSI rekisteröidyt ja rekisteröimättömät,

Rekisteröity ja USA (Yhdysvallat) Passit REKISTERÖIM myytävänä

Rekisteröity ja passeihin AUSTRALIA EI REKISTERÖITY myydä,

Rekisteröidyt ja rekisteröimättömät BELGIA PASSEPORTS myydä,

Rekisteröity ja Brasilia (Brasilia) passit EI OLE REKISTERÖITY myydä,

Yleinen tuki: »»»»» moc.liamg|97ylleknettow#moc.liamg|97ylleknettow

Tuki »»»»»»» wottenkelly moc.liamg|97#moc.liamg|97

Ota »»»»» +237679499813

Skype »»»»»> »»»»» fastdocuments1

Rekisteröity ja rekisteröimätön passi. viisumit kaikki, biometriset passit, astetta,

ajokortti, ID todistukset cards.Training M GCSE, A-tasot, lukio

tutkintotodistus Sertifikaatit, GMAT, MCAT ja LAST tyyppitarkastustodistuksien, The

avioliitto ja kuolema todistukset, passit ja uusi identiteetti paketteja, monistaa,

Real Astetta / tutkintotodistukset useimpien korkeakoulujen ympäri maailmaa

(Jossa on yli 4000 malleja tiedostoon) kaikki suunniteltu näyttämään 100% identtinen

alkuperäinen. Custom tulostus (jos meillä ei ole mallitiedosto - juuri sähköpostia meidät takaisin

ja voimme tehdä muutoksia / muutoksia

osoitteet) .SECOND, kansalaisuus, identiteetti, tunnistusasiakirjoja, diplomaattisia,

kansallisuus, miten, missä, saada, saada, ostaa, ostaa, en, rakentaa, passi, tunnistaminen,

British, Honduras, Iso-Britannia, USA, me, me, Kanada, Kanadan,

International, Visa, sveitsiläinen, kortteja, tagit, dokumentti

HANKI itse asiakirjoissa

Meidän työntekijät ovat entisiä yksityisetsivät, konsulaattien, vanhempi valtion henkilöstön

ja kokeneita asiantuntijoita, joilla on kokemusta, meillä on vahvat yhteydet

korkeampi henkilöstön kaikilla omaisuuden rekisteröintiä asiakirjoja ja passien

vastineeksi näiden maiden Ne liittyvät passi toimisto kussakin

Näiden maiden ja joiden avulla hänen yhteydet kaikille asiakkaille, jotka

vaativat asiakirjan tai passin maat ovat 100% turvallinen ja taattu kuitti

Erittäin laadukas aito kiinteistöjen asiakirjarekisterissä, joita ei voida tunnistaa

väärinä !! Edes mukautetun virkamies kokemusta tai kone ei koskaan sanella vääriä

asiakirja koska asiakirja ei ole erilainen kuin todellinen hallitus antoi! kaikki

asiakirjat Rekisteröity todellinen aito kansalaisuuden tietokantoihin olla henkilökohtainen

tallennetut tiedot tietokantaan järjestelmään ja 100% luettavissa koneen. Voit vapaasti

saada yksityiskohtaista tietoa palveluista.

We are a team of professionals with many years of experience in manufacturing forged passports and other identity

documents, the best producers of quality fake documents. With more than 10 million documents circulating in the world. We

offer only original high qualities of true-false passport, driving license, ID cards, stamps, birth certificates,

international fake diplomas and other products for a number of countries like: USA, Australia, Belgium, Brazil, Norway

Canada, Italy, Finland, France, Germany, Israel, Mexico, Netherlands, South Africa, Spain, United Kingdom.

This list is not complete.

For more information and to order contact us by email or phone.

BUY fake British passports (UK), Americans, Canadians
False identity CARDS ONLINE IN UNITED STATES, DRIVING LICENSE
Buy fake birth certificates
BUY FAKE DRIVING LICENSE

Contact: moc.liamg|enitlebfalo#moc.liamg|enitlebfalo

General support: moc.liamg|enitlebfalo#moc.liamg|enitlebfalo

Whatsapp:00237673374422

Feel free to contact us anytime and in any discretion.

Keywords:

buy registered and unregistered ID cards
buy registered and unregistered drivers license worldwide
buy registered and unregistered USA passports,
buy registered and unregistered Australian passports,
buy registered and unregistered Belgium passports,
buy registered and unregistered Brazilian(Brazil) passports,
buy registered and unregistered Canadian(Canada) passports,
buy registered and unregistered Finnish(Finland) passports,
buy registered and unregistered French(France) passports,
buy registered and unregistered German(Germany) passports,
buy registered and unregistered Dutch(Netherlands/Holland) passports,
buy registered and unregistered Israel passports,
buy registered and unregistered UK passports,
buy registered and unregistered Spanish(Spain) passports,
buy registered and unregistered Mexican(Mexico) passports,
buy registered and unregistered South African passports.
buy registered and unregistered Australian driver licenses,
buy registered and unregistered Canadian driver licenses,
buy registered and unregistered Dutch(Netherlands/Holland) driving licenses,
buy registered and unregistered German(Germany) driving licenses,
buy registered and unregistered UK driving licenses,
buy registered and unregistered Diplomatic passports,
buy registered and unregistered USA passports,
buy registered and unregistered Australian passports,
buy registered and unregistered Belgium passports,
buy registered and unregistered Brazilian(Brazil) passports,
buy registered and unregistered Canadian(Canada) passports,
buy registered and unregistered Finnish(Finland) passports,
buy registered and unregistered French(France) passports,
buy registered and unregistered German(Germany) passports,
buy registered and unregistered Dutch(Netherlands/Holland) passports,
buy registered and unregistered UK passports,
buy registered and unregistered Mexican(Mexico) passports,
buy registered and unregistered South African passports.
buy registered and unregistered Australian driver licenses,
buy registered and unregistered Canadian driver licenses,
buy registered and unregistered Dutch(Netherlands/Holland) driving licenses,
buy registered and unregistered German(Germany) driving licenses,
buy registered and unregistered UK driving licenses,
registered Diplomatic passports,and driver license ,id cards etc
buy registered and unregistered Duplicates,and driver license ,id cards etc
buy registered and unregistered USA passports for sale,
buy registered and unregistered Australian passports for sell,and driver license ,id cards etc
buy registered and unregistered Belgium passports for sell,
buy registered and unregistered Brazilian(Brazil) passports for sell,etc….
buy Camouflage passports,
express work permits
IELTS certificate,TOIC ETC
express Canadian citizenship documents
verified id cards
passport registered
Canada Cards
United States Cards
Student Cards
International Cards
Private Cards
Adoption Certificates
Baptism Certificates
Birth Certificates
Death Certificates
Divorce Certificates
Marriage Certificates
Custom Certificates
High School Diplomas
G.E.D. Diplomas
Home School Diplomas
College Degrees
University Degrees
Trade Skill Certificates
Social Security
Validate SSN Number
Driver License
Spy Products
Voice Changers
Listening Devices
Invisible Ink
DMV Record Inquiry
Background Check
Investigate Anyone
visa issues

Olemme joukko ammattilaisia ​​on monen vuoden kokemus valmistus väärennettyjä passeja ja muita henkilöllisyyspapereita

asiakirjoja, parhaista tuottajista laadukkaita väärennettyjä asiakirjoja. Yli 10 miljoonaa asiakirjat kiertävän maailmassa. me

Tarjoamme vain alkuperäinen korkea laatuja tosi-epätosi passi, ajokortti, henkilökortit, postimerkkejä, syntymätodistus,

kansainvälinen väärennettyjä tutkintotodistuksia ja muita tuotteita varten useat maat kuten USA, Australia, Belgia, Brasilia, Norja

Kanada, Italia, Suomi, Ranska, Saksa, Israel, Meksiko, Alankomaat, Etelä-Afrikka, Espanja, Iso-Britannia.

Tämä lista ei ole täydellinen.

Lisätietoja ja tilata yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse.

Ostaa väärennettyjä Britannian passeja (UK), amerikkalaiset, kanadalaiset
Väärät henkilötodistukset ONLINE Yhdysvallat, ajokortti
Ostaa väärennettyjä syntymätodistus
Ostaa väärennettyjä Ajokortti

Yhteydenotto: moc.liamg|enitlebfalo#moc.liamg|enitlebfalo

Yleinen tuki: moc.liamg|enitlebfalo#moc.liamg|enitlebfalo

Whatsapp: 00237673374422

Rohkeasti yhteyttä milloin vain ja missä tahansa harkintansa.

Avainsanat:

ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön henkilökortit
ostaa rekisteröidyt ja rekisteröimättömät ajokortti maailmanlaajuisesti
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön USA passit,
ostaa rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Australian passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Belgia passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Brasilian (Brasilia) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Kanadan (Kanada) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Suomi (Suomi) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön ranskalainen (Ranska) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön saksa (Saksa) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Dutch (Alankomaat / Hollanti) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Israelin passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön UK passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Spanish (Espanja) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Meksikon (Mexico) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Etelä-Afrikkalainen passi.
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Australian ajokorttien,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Kanadan ajokorttien,
ostaa rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Dutch (Alankomaat / Hollanti) ajokortit,
ostaa rekisteröidyt ja rekisteröimättömät saksa (Saksa) ajokortit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön UK ajokortti,
ostaa rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Diplomaattipassit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön USA passit,
ostaa rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Australian passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Belgia passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Brasilian (Brasilia) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Kanadan (Kanada) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Suomi (Suomi) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön ranskalainen (Ranska) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön saksa (Saksa) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Dutch (Alankomaat / Hollanti) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön UK passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Meksikon (Mexico) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Etelä-Afrikkalainen passi.
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Australian ajokorttien,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Kanadan ajokorttien,
ostaa rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Dutch (Alankomaat / Hollanti) ajokortit,
ostaa rekisteröidyt ja rekisteröimättömät saksa (Saksa) ajokortit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön UK ajokortti,
rekisteröity Diplomaattipassit, ja ajokortti, henkilökortteja jne
ostaa rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Kopiot, ja ajokortti, henkilökortteja jne
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön USA passit myytävänä,
ostaa rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Australian passeja myydä, ja ajokortti, henkilökortteja jne
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Belgia passit myydä,
ostaa rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Brasilian (Brasilia) passeja myydä, jne ….
ostaa Camouflage passit,
express työluvat
IELTS todistusta, TOIC ETC
ilmaista Canadian kansalaisuusasiakirjoja
todentaa henkilökortteja
passi rekisteröity
Kanada kortit
Yhdysvallat Kortit
Student kortit
Kansainvälinen kortit
yksityinen kortit
hyväksyminen Sertifikaatit
kaste Sertifikaatit
syntymätodistus
Death Sertifikaatit
avioero Sertifikaatit
avioliittotodistukset
Custom Sertifikaatit
High School Tutkintotodistukset
G.E.D. tutkintotodistukset
Home School Tutkintotodistukset
College astetta
yliopistotutkinnot
Trade Skill Sertifikaatit
Sosiaaliturva
Vahvista SSN Number
Ajokortti
Spy Tuotteet
äänenmuuntimet
kuunteleminen Devices
Invisible Ink
DMV Record Kysely
Taustatarkistus
Tutki Jokainen
viisumikysymykset

Olemme joukko ammattilaisia ​​on monen vuoden kokemus valmistus väärennettyjä passeja ja muita henkilöllisyyspapereita

asiakirjoja, parhaista tuottajista laadukkaita väärennettyjä asiakirjoja. Yli 10 miljoonaa asiakirjat kiertävän maailmassa. me

Tarjoamme vain alkuperäinen korkea laatuja tosi-epätosi passi, ajokortti, henkilökortit, postimerkkejä, syntymätodistus,

kansainvälinen väärennettyjä tutkintotodistuksia ja muita tuotteita varten useat maat kuten USA, Australia, Belgia, Brasilia, Norja

Kanada, Italia, Suomi, Ranska, Saksa, Israel, Meksiko, Alankomaat, Etelä-Afrikka, Espanja, Iso-Britannia.

Tämä lista ei ole täydellinen.

Lisätietoja ja tilata yhteyttä sähköpostitse tai puhelimitse.

Ostaa väärennettyjä Britannian passeja (UK), amerikkalaiset, kanadalaiset
Väärät henkilötodistukset ONLINE Yhdysvallat, ajokortti
Ostaa väärennettyjä syntymätodistus
Ostaa väärennettyjä Ajokortti

Yhteydenotto: moc.liamg|enitlebfalo#moc.liamg|enitlebfalo

Yleinen tuki: moc.liamg|enitlebfalo#moc.liamg|enitlebfalo

Whatsapp: 00237673374422

Rohkeasti yhteyttä milloin vain ja missä tahansa harkintansa.

Avainsanat:

ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön henkilökortit
ostaa rekisteröidyt ja rekisteröimättömät ajokortti maailmanlaajuisesti
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön USA passit,
ostaa rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Australian passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Belgia passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Brasilian (Brasilia) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Kanadan (Kanada) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Suomi (Suomi) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön ranskalainen (Ranska) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön saksa (Saksa) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Dutch (Alankomaat / Hollanti) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Israelin passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön UK passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Spanish (Espanja) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Meksikon (Mexico) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Etelä-Afrikkalainen passi.
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Australian ajokorttien,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Kanadan ajokorttien,
ostaa rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Dutch (Alankomaat / Hollanti) ajokortit,
ostaa rekisteröidyt ja rekisteröimättömät saksa (Saksa) ajokortit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön UK ajokortti,
ostaa rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Diplomaattipassit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön USA passit,
ostaa rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Australian passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Belgia passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Brasilian (Brasilia) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Kanadan (Kanada) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Suomi (Suomi) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön ranskalainen (Ranska) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön saksa (Saksa) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Dutch (Alankomaat / Hollanti) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön UK passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Meksikon (Mexico) passit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Etelä-Afrikkalainen passi.
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Australian ajokorttien,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Kanadan ajokorttien,
ostaa rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Dutch (Alankomaat / Hollanti) ajokortit,
ostaa rekisteröidyt ja rekisteröimättömät saksa (Saksa) ajokortit,
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön UK ajokortti,
rekisteröity Diplomaattipassit, ja ajokortti, henkilökortteja jne
ostaa rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Kopiot, ja ajokortti, henkilökortteja jne
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön USA passit myytävänä,
ostaa rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Australian passeja myydä, ja ajokortti, henkilökortteja jne
ostaa rekisteröity ja rekisteröimätön Belgia passit myydä,
ostaa rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Brasilian (Brasilia) passeja myydä, jne ….
ostaa Camouflage passit,
express työluvat
IELTS todistusta, TOIC ETC
ilmaista Canadian kansalaisuusasiakirjoja
todentaa henkilökortteja
passi rekisteröity
Kanada kortit
Yhdysvallat Kortit
Student kortit
Kansainvälinen kortit
yksityinen kortit
hyväksyminen Sertifikaatit
kaste Sertifikaatit
syntymätodistus
Death Sertifikaatit
avioero Sertifikaatit
avioliittotodistukset
Custom Sertifikaatit
High School Tutkintotodistukset
G.E.D. tutkintotodistukset
Home School Tutkintotodistukset
College astetta
yliopistotutkinnot
Trade Skill Sertifikaatit
Sosiaaliturva
Vahvista SSN Number
Ajokortti
Spy Tuotteet
äänenmuuntimet
kuunteleminen Devices
Invisible Ink
DMV Record Kysely
Taustatarkistus
Tutki Jokainen
viisumikysymykset

BUY HIGH QUALITY GRADE A COUNTERFEIT money, £GBP- €EUR $canadian dollars, €euros ,$US dollar, POUNDS ( moc.liamg|6gnistofd#moc.liamg|6gnistofd)
-——————————————————————————————————————-
General support or contact E-mail: moc.liamg|6gnistofd#moc.liamg|6gnistofd
SKYPE address:/ bestfake1
//
Hello
We sell fake money, perfectly reproduced with hologram.
Indistinguishable to the eye and to the touch and pass iodine counterfeit pen and machines.we are sending in various sizes, packed and hidden.
FOR SALE high quality Counterfeit EURO,DOLLARS, POUNDS etc(
moc.liamg|6gnistofd#moc.liamg|6gnistofd

VISIT www.no1produces.hpage.com
Contact Email/: moc.liamg|6gnistofd#moc.liamg|6gnistofd

Greetings to everyone on the forum
we supply perfectly reproduced fake money with holograms and all security
features available.
Indistinguishable to the eye and to touch.
SHIPPING OR DELIVERY TO ANY LOCATION OR POSTAL ADDRESS, delivery is discrete

-Our bills/notes bypass everything, counterfeit pens and machines.
-We have the best HOLOGRAMS AND DUPLICATING MACHINES
-UV: YES
-All security features available

keywords

BUY HIGH QUALITY COUNTERFEIT MONEY HERE /
EUR - Euro
USD - US Dollar
GBP - British Pound
DNR- Dinar
DKK- Danish Krone
INR - Indian Rupee
AUD - Australian Dollar
CAD - Canadian Dollar
AED - Emirati Dirham
ZAR - Rand
CHF - Swiss Franc
CNY - Chinese Yuan Renminbi
NOK- Nowergian Kroner
MYR - Malaysian Ringgit
THB - Thai Baht

……………………………………………………………………………………

counterfeit Euro bills for sell,
counterfeit dollars for sell,
Counterfeit Pounds for sell,

……….
General support or contact E-mail: moc.liamg|6gnistofd#moc.liamg|6gnistofd
SKYPE address:/ bestfake1

BUY HIGH QUALITY GRADE A COUNTERFEIT money, £GBP- €EUR $canadian dollars, €euros ,$US dollar, POUNDS ( moc.liamg|6gnistofd#moc.liamg|6gnistofd)
-——————————————————————————————————————-
General support or contact E-mail: moc.liamg|6gnistofd#moc.liamg|6gnistofd
SKYPE address:/ bestfake1
//
Hello
We sell fake money, perfectly reproduced with hologram.
Indistinguishable to the eye and to the touch and pass iodine counterfeit pen and machines.we are sending in various sizes, packed and hidden.
FOR SALE high quality Counterfeit EURO,DOLLARS, POUNDS etc(
moc.liamg|6gnistofd#moc.liamg|6gnistofd

VISIT www.no1produces.hpage.com
Contact Email/: moc.liamg|6gnistofd#moc.liamg|6gnistofd

Greetings to everyone on the forum
we supply perfectly reproduced fake money with holograms and all security
features available.
Indistinguishable to the eye and to touch.
SHIPPING OR DELIVERY TO ANY LOCATION OR POSTAL ADDRESS, delivery is discrete

-Our bills/notes bypass everything, counterfeit pens and machines.
-We have the best HOLOGRAMS AND DUPLICATING MACHINES
-UV: YES
-All security features available

keywords

BUY HIGH QUALITY COUNTERFEIT MONEY HERE /
EUR - Euro
USD - US Dollar
GBP - British Pound
DNR- Dinar
DKK- Danish Krone
INR - Indian Rupee
AUD - Australian Dollar
CAD - Canadian Dollar
AED - Emirati Dirham
ZAR - Rand
CHF - Swiss Franc
CNY - Chinese Yuan Renminbi
NOK- Nowergian Kroner
MYR - Malaysian Ringgit
THB - Thai Baht

……………………………………………………………………………………

counterfeit Euro bills for sell,
counterfeit dollars for sell,
Counterfeit Pounds for sell,

……….
General support or contact E-mail: moc.liamg|6gnistofd#moc.liamg|6gnistofd
SKYPE address:/ bestfake1

Päivitys vuoteen 2016: Nythän on olemassa Parkkisähkö Oy:n maanmainio palvelutuote, jossa sähköauton lataus toimitetaan taloyhtiölle alusta loppuun palveluna. Loppuu ruikutus kun jokainen maksaa sähköstään täsmälleen sen mukaan mitä kuluttaa.

WWW.PARKKISAHKO.FI

No nythän on Parkkisähkö !!! luonut Jiri RasanenJiri Rasanen, 08 Mar 2016 07:45

Nestekiertoinen lämmitys löytyy käsittääkseni vain osasta Nissaneita eli jos sen perusteella valitsee autoa niin kannattaa olla tarkkana. Uusissa ilmalämpöpumpullisissa ei esimerkiksi sitä ole ja osassa vanhempia oli myös suoraan ilman lämmitys vastuksella. Itsellä myös C-Zerossa etanolilämmitys ja ilman ei kyllä pärjää niin pienellä akulla.


Blog at kWsaki dot com

Re: e-NV200 työajoon luonut jsantalajsantala, 26 Feb 2016 06:27

Bensiinikäyttöinen "lisälämmitin" on poikaa Leafissa ja NV:ssä. Sähköä se vie 60-80W ja polttoainetta itselläni noin 30L talven mittaan. Tankiksi riittää hyvin 5L. Lämmityskaudella tulee yli 10000km. Melko luotettavan ja puolueettoman tutkimuksen mukaan -14C ympäristössä ja pidettäessä keskikokoisen auton sisälämpö +20C saastuttaa 9-13g eli vain murto-osan pärräautojen saastetuotosta. Ja tämä siis talviaikaan. Helppo laittaa kun lämmityksen nestekierto on jo autossa, siis Leafissa ja NV:ssä.
Auton alle akkukoteloiden päälle saa laitettua lämmöneristettä niin pakkanen ei pure niin pahasti litiumeihin. Veikkaisin että ajojesi syntyneestä säästöstä on helposti varaa ottaa runsas tonni tuohon ja saada vielä lisää kilometrejä.

Tuosta "jos sähköauto ladattaisiin hiilisähköllä" tarinasta kannattaa suhteuttaa juttu. Reaalielämässä esim Suomen sähköistä tehdään hiilellä 5-12% lähteestä riippuen ja Helsingissä 4,5% tuosta määrästä. Sillä lämmitetään melkein koko Helsinki ja saadaan sähköä vielä sivutuotteena. Hyvä kokonaishyötysuhde verrattuna siihen että rahdataan poltettavaa eri puolilta Suomea. Siinä vasta saastetta syntyy. Mutta kulman taakse ei osata kurkistaa joten eipä siitä sen enempää.

Mielelläni luen kuulumisiasi edelleen ja juuri näitä reaalielämän juttuja.

Re: e-NV200 työajoon luonut Pera L-GhostRiderPera L-GhostRider, 25 Feb 2016 19:40

Oho!
Kyllä täällä on tullut käytyä, mutta ainoastaan lukemassa…
Ensimmäinen huolto takana, mittarissa oli tuolloin n. 31500km, pari päivää ennen sovittua vuosihuoltoa
"pääsin" Falckin kyytiin - akusto totaalisen tyhjä!
Kilpikonnamoodilla pääsi 750m :-(

Tuossa pahimpien pakkasten (-26c) aikaan ajelin reilun viikon dieselkulkineella - eNV200:n n. 50-60km range ei oikein
soveltunut työajoon.

No, kohta on kevät ;-)

Re: e-NV200 työajoon luonut Jussi-ASAPPIJussi-ASAPPI, 20 Feb 2016 23:13

osto rekisteröidyt ja rekisteröimättömät passin kaikkien countries.visas, biometrinen
passi, astetta, ajokortti, ID: stä cards.Training todistukset M GCSE,-tasot,
Ylioppilastutkinto Sertifikaatit, GMAT, MCAT, ja LAST tustodistuksista,
uutuus Birth, Marriage, ja kuolema todistukset, uutuus passit ja New
Identity Paketit, rinnakkaiset, False Astetta / tutkinnot useimmat jälkeisen
laitokset ympäri maailmaa (meillä on yli 3000 malleja tiedosto) kaikista
suunniteltu näyttämään 100% identtinen original.Custom Printing
Käytämme laadukkaita laitteita ja materiaaleja tuottaa aitoja ja väärennettyjä
documents.All salaisuus piirteitä todellisia passit huolellisesti kahdennettu meidän
Rekisteröity ja rekisteröimätön documents.contact meihin info alla

Sähköposti: ---—- moc.oohay|afarnotrawe#moc.oohay|afarnotrawe

Yleinen tuki: -—- moc.oohay|afarnotrawe#moc.oohay|afarnotrawe

Puhelin --- +23751047718

Whatsapp ………….. +23751047718

pystymme tuottamaan seuraavat tuotteet;
REAL brittiläisen passin.
REAL CANADIAN passi.
REAL Ranskan passi.
REAL AMERICAN passi.
REAL Venäjän passi.
REAL japanesse passi.
REAL Chinesse passi.

Rekisteröidyt ja rekisteröimättömät brittiläisen passin.
Rekisteröidyt ja rekisteröimättömät CANANIAN passi.
Rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Ranskan passi.
Rekisteröidyt ja rekisteröimättömät AMERICAN passi.
Rekisteröidyt ja rekisteröimättömät RUSSSIAN passi.
Rekisteröidyt ja rekisteröimättömät japanesse passi.
Rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Chinesse passi.
Rekisteröidyt ja rekisteröimättömät PASSPORTPASSPORT MAIDEN EUROOPAN UNIONISSA.
Sähköposti: ---—- moc.oohay|afarnotrawe#moc.oohay|afarnotrawe

Yleinen tuki: -—- moc.oohay|afarnotrawe#moc.oohay|afarnotrawe

Puhelin --- +23751047718

Whatsapp ………….. +23751047718

Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön USA (Yhdysvallat) passeja,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön Australian passit,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön Belgia passit,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön Brasilian (Brasilia) passit,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön Kanadan (Kanada) passit,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön Suomi (Suomi) passit,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön ranskalainen (Ranska) passit,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön saksa (Saksa) passit,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön Dutch (Netherland / Hollanti) passit,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön Israelin passit,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön UK (Iso-Britannia) passit,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön Spanish (Espanja) passit,
Osta Rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Meksikon (Mexico) passit,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön Etelä-Afrikkalainen passi.
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön Australian ajokorttien,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön Kanadan ajokorttien,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön ranskalainen (Ranska) ajokorttien,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön Dutch (Netherland / Hollanti) ajokortit,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön saksa (Saksa) ajokortit,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön UK (Iso-Britannia) ajokortit,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön Diplomaattipassit,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön USA (Yhdysvallat) passeja,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön Australian passit,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön Belgia passit,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön Brasilian (Brasilia) passit,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön Kanadan (Kanada) passit,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön Suomi (Suomi) passit,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön ranskalainen (Ranska) passit,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön saksa (Saksa) passit,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön Dutch (Netherland / Hollanti) passit,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön Israelin passit,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön UK (Iso-Britannia) passit,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön Spanish (Espanja) passit,
Osta Rekisteröidyt ja rekisteröimättömät Meksikon (Mexico) passit,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön Etelä-Afrikkalainen passi.
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön Australian ajokorttien,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön Kanadan ajokorttien,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön ranskalainen (Ranska) ajokorttien,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön Dutch (Netherland / Hollanti) ajokortit,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön saksa (Saksa) ajokortit,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön UK (Iso-Britannia) ajokortit,
Osta Rekisteröity ja rekisteröimätön Diplomaattipassit,
Rekisteröity ja rekisteröimätön Camouflage passit,
Rekisteröity ja rekisteröimätön passi kaksoiskappaleet,
Rekisteröity ja rekisteröimätön USA (Yhdysvallat) passeja myytävänä,
Rekisteröity ja rekisteröimätön Australian passeja myydä,
Rekisteröity ja rekisteröimätön Belgia passit myydä,
Rekisteröity ja rekisteröimätön Brasilian (Brasilia) passeja myydä,

Sähköposti: ---—- moc.oohay|afarnotrawe#moc.oohay|afarnotrawe

Yleinen tuki: -—- moc.oohay|afarnotrawe#moc.oohay|afarnotrawe

Puhelin --- +23751047718

Whatsapp ………….. +23751047718

OSTA Passit, Visa, ajokortti, ID kortit,: moc.oohay|afarnotrawe#moc.oohay|afarnotrawe

Rekisteröity ja rekisteröimätön passin kaikkien countries.visas, biometrinen passi, astetta, ajokortti, ID cards.Training todistukset M GCSE,-tasot, ylioppilastutkinto Sertifikaatit, GMAT, MCAT, ja LAST tustodistuksista, uutuus Birth, Marriage, ja kuolintodistukset, uutuus passit ja New Identity pakettiin, rinnakkaiset, False astetta / tutkinnot useimmat jälkeisen toimielimiä ympäri maailmaa (meillä on yli 3000 malleja tiedoston) kaikki suunniteltu näyttämään 100% identtinen original.Custom Printing (jos meillä ei vielä ole mallin tiedosto - yksinkertaisesti sähköpostia meille kopio ja voimme tehdä muutoksia / modifikaatioita kuin kohti suuntaan) .second, kansalaisuus, identiteetti, tunnistaminen, asiakirjoja, diplomaattinen, kansallisuus, miten, missä, saada , saada, ostaa, ostaa, tee, rakentaa,, passi, id, brittiläinen, Honduras, Yhdistynyt kuningaskunta, Yhdysvallat, meitä, meitä, Kanada, Kanadan, ulko-, visa, sveitsiläinen, kortti, ids, asiakirja, saaminen, viisumit, kortit ulkomaiset.

Hyviä huomioita Mikolla. En lähde väittämään vastaan mistään. Auton koon suhteen jostain kohtaa varmaan löytyy jokin optimaalinen kohta painon, koon ja kantavuuden suhteen. Omaa silmää miellyttävä kannattanee valita. :) Olettaen, että moottorista saa käyttöön sopivan. Jos ei niin voi hommata toisen moottorin… Konversio on hauska harrastus.


Blog at kWsaki dot com

Terve vaan.

Jätä nuo trukkiakut hyödyntämättä autossa ja lataa niihin mieluummin aurinkosähköä. Moottoriin voi työntää vaikka sen 120V kunhan laittaa hiilille ennakkoa. Pieni moottori on helpompi tunkea pieneenkin konetilaan. 20kW jaksaa viedä tonnin painoista autoa satasta. Golffissa ei paljoa enempää ollut tehoja ja se meni moottoritiekyytiä. Ja lopulta kaikki se teho, mikä moottorille halutaan, tulee akuista. Eli akkujen on kyettävä aantamaan. Osta kevyt litium-paketti niin ei mene konversio hukkaan. Ei ne edes ole kalliita. No, ehkä se on suhteellista. Älä hätäile.

Moottori kestää tyyppikilven mukaan hyvin virtaa. Virta = vääntöä. Mitä isompi jännite, niin sitä pidemmälle sitä vääntöä riittää. Eli nosta vaan jännitettä reilusti yli tyyppikilven ilmoittaman. Tarkkaile kierroslukua (=rajoita) ja lämpötilaa. 500A:n ohjain on varmasti riittävä. Siitä voi tulla parempi pienillä nopeuksilla ajettaessa kuin alkuperäisestä. Riippuu tietenkin mitä muunnat.

Moottorin kokonaispituus ratkaisee yhtä paljon kuin halkaisija. Etuvetoisissa tilan puute on ongelma, mutta tuskin tällä moottorilla. Kuvista katsottuna näyttää pieneltä.

Toteuta vaan konversio tuolla moottorilla. Ei tartte olla edes liian kevyt aihio. Vaihdelaatikko ja kytkin käyttöön niin tulee helppo rakennettava ja ajettava. Pienissä autoissa on myös pienet tilat ja kantavuudet.

Niin ja kysele ihmeessä lisää. Ei tässä ole tarkoitus teilata vaan kannustaa ja estää putoamasta sudenkuoppiin.

EDIT:

Tuo duty S3-15 jäi huomaamatta. Onko se hydraulipumpun moottori kuitenkin? Selittäisi ison virran, kun se ei kestäkään sitä pidempiä aikoja kerralla. Taitaa olla booriakseli myös? Siinä ajopäässä ei ole välttämättä laakeria tai ainakaan riittävän isoa srllaista. Eli ei välttämättä kelpaakaan autokäyttöön. Tai eiköhän siitä voi tehdä soivan, mutta ei ole ihanteellinen. Myös pyörimissuunnan kanssa voi tulla ongelma, jos kenttiä ei voi kääntää.

sivu 1123...seuraava »
Ellei toisin mainittu, tämän sivun sisällön lisenssi on Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License